Digitaal design is belangrijker dan ooit tevoren. Vaak is het een van de beslissende factoren waarmee een bedrijf/start-up staat of valt. Het is geen toeval dat grote bedrijven als Google meer en meer in design investeren.
Design van hoge kwaliteit kan het verschil maken om die ene droomklant binnen te halen of ontdekt te worden in de App Store.
Daar kan ik bij helpen.
Concept
Design
Prototype
Klik op een onderdeel voor meer informatie.

Werkwijze

Het doel van mijn werkzaamheden is het verzorgen van de best mogelijke gebruikerservaring. Om dit doel te bereiken zijn goed onderzoek en goed functioneel ontwerp een vereiste. Ik pas graag design thinking en Scrum toe tijdens projecten.

De beginfase van een project bestaat uit het opbouwen van empathie met de doelgroep. Dit vergemakkelijkt het framen van een vraag die inspireert tot het denken in creatieve oplossingen.
De daaropvolgende fase staat in het teken van het inspireren en bedenken van ideeën. Deze ideeën maak ik tast- én testbaar door het maken van prototypes. Deze prototypes gebruik ik om te testen en de ideeën te verbeteren.
Door dit proces als raamwerk te gebruiken voor het project en meerdere iteraties te doorlopen is een goede gebruikerservaring vaak een natuurlijk resultaat.

Elk project verschillend en stem ik graag mijn werkwijze af op de wensen van de klant en de mate van complexiteit van het project.

Prototypen
Interactief prototype maken om te testen en verbeteringen door te voeren.
Design
Het uitwerken van de flow, interactie ontwerp, informatie architectuur, en de interface.
Ideeën trechteren
Het doorbreken voor de hand liggende oplossingen om tot creatieve ideeën te komen.
Vaststellen
Het vaststellen van gebruikersdoelen en empathie opbouwen met de doelgroep.

Technische kennis

Door de jaren heen heb ik door interesse aardig wat technische kennis opgedaan. Dat zie ik nu als voordeel ten opzichte van andere ontwerpers.
Ik heb werkervaring als front-end developer en algemene kennis van back-end development, hierdoor weet ik hoe ik ontwerpen maak die innovatief én te implementeren zijn.
Ik maak iets om te gebruiken.

Wie is Niels?
Ik ben een tech-enthusiast met een grote passie voor digitaal en fysiek design.
Over
Geïnteresseerd in mijn diensten?
Ik maak graag een afspraak om persoonlijk dingen af te stemmen.
Contact